
Tuula Laitinen
45min + hyytymis aika 6h
12 hengelle
Appelsiini-persikka tuorejuusto kakku Pääisäiseksi
Appelsiini-persikka tuorejuusto
Aivan ihana ja helppo kakku Pääsiäiseksi

valmistusvaiHEET
Murskaa keksit, sulata voi sekoita ja mausta vanijasokerilla
Painele seos 24cm pyöreään irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin odottamaan täytettä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5-7min
Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettua sitruunankuori kermavaahdon joukkoon.
Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumenettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Levitä täyte tasaiseksi
Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yönyli
Valmista kiille. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5-7min.Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruuna mehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Saat kakusta gluteenittoman kun käytät gluteenittomia keksejä.
AINEKSET
Pohja:
200g kaurakeksejä
100g voita
1tl vaniljasokeria
Täyte:
5kpl liivatelehtiä
2,5dl vispikermaa
100g maitorahkaa
350g appelsiini-persikka
tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1kpl sitruunan kuori raastettuna
0,5dl sitruunamehua
Kiille :
4kpl liivatelehtiä
3dl persikka tai appelsiinisosetta
0,5dl sitruunamehua
Koristeeksi :
marjoja, karamellejä, minttua