
Inkeri Kokkonen
0,5 h + 1h kylmässä vetäytymässä
6-8 hengelle
Samppanjabrie Vadelma torttu
Samppanja Brie
Viljaton Samppanjabrie vadelmatorttu

valmistusvaiHEET
1
Vaahdota munat ja sokeri huolellisesti ja lisää vaahtoon kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +225 C n. 5 min
Kumoa pohja leivinpaperille jonka päällä on ripoteltua sokeria
2
Sekoita täytteen aineet keskenään huolella ja levitä täyte torttupohjan päälle . Rullaa torttu kevyesti ja laita jääkaappiin 1h tekeytymään.
Täytettä voi käyttää kakkujen , laskiaispullien ym herkkujen täytteenä ja jälkiruokana jos siihen lisää vadelmia.
AINEKSET
Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g Champanja brietä murennettuna
250 g tuoreita vadelmia
1 dl sokeria ( maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria